keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Mokkapalat

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
4 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa
200 g voisulaa(käytin margariiniä)
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Kuorrutus:
1 pkt tomusokeria
50 g voisulaa
5 rkl vahvaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Sulata rasva ja laita jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Sekoita joukkoon voisula. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min
Tarkista, että pohja on jäähtynyt ennen kuorutteen tekemisen aloittamista. Sulata voi ja sekoita muut aineet keskenään(ei todellakaan kannata laittaa koko pakettia tomusokeria, sillä joudut silloin lisäämään vähintään 3 rkl kahvia. N. Puoli pakettia riittää, ehkä vähemmänkin.), sekoita seos voisulan joukkoon. Levitä kuorrutus nopeasti pohjan päälle ja koristele.