sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Omena-Kaurapaistos

4 pientä omenaa tai 2 suurta hapanta omenaa (käytimme itse 8 omenaa, mutta siitä tuli 3 kerrossta)
1/2 dl vettä (laitoimme lasin vettä)
2 rkl fariinisokeria tai intiaanisokeria (laitoimme ruokalusikalisen kerrosta kohden)
1 tl kanelia (en oo ees varma kuinka paljon laitoimme, mutta tarpeeksi ainekin)

Pinnalle (vuoan koon takia tuplasimme määrän)
75 g sulatettua margariinia
1/2 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 C:seen ja voitele uunivuoka.
  2. Kuori omenat ja poista siemenkodat.
  3. Viipaloi omenat ja pane voideltuun uunivuokaan. Lisää vuokaan vettä.
  4. Ripottele fariinisokeri ja kaneli omenoiden päälle. (toistimme tämän joka kerroksessa)
  5. Sulata margariini ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle.
  6. Kypsennä paistosta noin 20 min, kunnes kuorrutus on saanut kauniin ruskean värin.
  7. Tarjoa paistos sellaisenaan. Vaniljakastikkeen kera paistos on vielä herkullisempaa.