keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Lime-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
175 g Domino-keksejä
40 g voita

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl kookoskermaa
600 g Philadelphia Orginal (myös laktoosittomana)
2 dl sokeria
2 limetin raastettu kuori
2 dl limecurdia eli limettitahnaa
185 g Marabou-valkosuklaata
2 limetin mehu

Limettisiirappi:
3 limettiä
2 dl sokeria
2 dl vettä
1 vaniljatanko halkaistuna

Viimeistelyyn:
Limettiviipaleita, tuoretta minttua, Marabou-valkosuklaata, Domino-keksejä puolitettuna

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuorattun irtopohjavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kylmä kookoskerma vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri, limetin kuoriraaste ja limecurd. Sulata suklaa.

Kääntele tuorejuustosekoitukseen kookoskermavaahto ja sulatettu suklaa. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limettimehu ja sulata siihen kuivaksi puristetut liivatteet. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön yli.

Mittaa kattilaan kahden limetin mehu, yksi limetti viipaleina, sokeri ja vesi. Kiehauta ja keitä hiljaa poreillen 15-20 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hyvin. Koristele hyytynyt kakku limettisiirapilla ja -viipaleilla, mintulla, valkosuklaarouheella ja Domino-kekseillä.


Joo miun kakku on hieman tarttunut toho leivinpaperii ja pohjasta tuli himpan liian pieni. Sekä jätin tuon koristelun tälläkertaa poies.