maanantai 9. marraskuuta 2015

Juustoinen tomaatti-kinkkumuffinssi

Pohja:
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kauralesettä
1 mm (maustemitallinen) suolaa
3/4 dl oivariini juoksevaa
3/4 dl maitoa

Täyte:
1 sipuli
1-2 rkl oivariini juoksevaa
1 rkl punaviini etikkaa
1 rkl sokeria
1 pkr (250 g) koskenlaskija ruokaa
1/2 dl maitoa
2 munaa
200 g tomaatteja (eri värisiä)
ripaus suolaa
pussillinen kinkku suikaleita

Pinnalle:
tuoretta basilikaa

Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele muffinssivuokien (itsellä käytössä silikonivuoat) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka uuniin alimmalle ritilätasolle. Esipaista pohjia 200 asteessa 10 min.
Kuori ja viipaloi sipuli. Kuullota Oivariinissä. Lisää etikka ja sokeri. Anna kiehahtaa. Kaada sipulit esipaistetun pohjien päälle. Laita sipulin päälle kinkkusuikaleita.
Sekoita Koskenlaskija, maito ja munat. Kaada vuokaan.
Asettele päälle tomaattiviipaleet. Ripottele viipaleiden pinnalle suolaa.
Paista uunin ala-/keskiosassa 200 asteessa 20 min.

Viimeistele tuoreella basilikalla. (Itseltä unohtui basilika)