maanantai 9. marraskuuta 2015

Nutellakerrosjuustokakku

Ohje: Maku 7/2015

Pohja:1 pkt (260 g) kanelikeksejä (LU Bastogne)
100 g voita

Vaalea täyte:
1 pkt (330 g) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
3 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Tumma täyte:
1 prk (350 g) hasselpähkinäkaakaolevitettä (Nutella)
2 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
2 rkl kermaa

Päälle:
200 g paahdettuja pekaani-, cashew- ja hasselpähkinöitä

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin.
Murskaa keksit monitoimikoneessa tai pakastepussissa kaulimella päältä painellen (itse murskaan keksit kulhossa käsin mahdollisimman pieneksi, koska monitoimikoneemme on sen verta vanha ettei siihen ole kantta.) Sulata voi ja sekoita siihen keksimuru. Painele keksimurska lusikan avulla tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta pohja jääkaappiin kovettumaan.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi. Notkista maustamaton tuorejuusto samalla vatkaimella. Yhdistä vaniljavaahto ja tuorejuusto toisiinta varovasti nostellen. Mausta tomusokerilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta liedeltä ennen kiehumista. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoita kuuma liivateliemi tuorejuustoseokseen. Kaada vaalea mousse pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia ennen kuin lisäät toisen täytteen.
Notkista Nutella lämmittämällä sitä mikroaaltouunissa (360 W ja 30-60 s) erillisessä kulhossa. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja yhdistä se Nutellan kanssa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kerma kattilassa ja nosta liedeltä ennen kiehumista. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan kermaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita hyvin. Kaada tumma mousse tasaisesti vaalean päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa 5-6 tuntia, mielellään yön yli.
Paahda pähkinät kuivalla pannulla ja rouhi ne veitsellä karkeaksi.
Irroita kakki varovasti vuoasta veitsen avulla ja nosta kakku vadille. Koristele kakku rouhituilla pähkinöillä.